GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Meppel

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Meppel

Schoorsteen inspectie Meppel? Regelmatig komen er in het nieuws nog berichten langs over schoorsteenbranden. In de meeste gevallen worden deze branden veroorzaakt door achterstallig onderhoud aan de schoorsteen van uw haard of kachel.

Veel van deze schoorsteenbranden zouden voorkomen kunnen zijn wanneer de schoorsteen regelmatig geïnspecteerd en geveegd wordt.

Wilt u een Schoorsteen inspectie Meppel laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Meppel op 0522 201 946.

Schoorsteenveger Meppel

Door uw schoorsteen te onderhouden kunt u met een zeker gevoel gebruik maken van uw open haard of kachel. Het laten vegen en/of reinigen van uw schoorsteen is hier erg belangrijk in.

Wanneer u uw haard of kachel die goed onderhoudt, wordt de kans op schoorsteenbrand namelijk aanzienlijk verkleind. 

Op het moment dat u uw schoorsteen het hele jaar door gebruikt, raden we u aan uw schoorsteen jaarlijks minimaal twee keer te laten vegen. Gebruikt u uw haard of kachel niet zo vaak? Dan is één keer per jaar voldoende.

Wilt u weer veilig en verantwoord kunnen stoken? Laat uw schoorsteen dan vegen. Neem vandaag nog contact op met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er zitten veel voordelen aan een haard of kachel die regelmatig onderhouden wordt. Wanneer wij een schoorsteen inspectie uitvoeren, brengen wij de staat van uw schoorsteen in kaart. Wij kunnen snel zien of er sprake is van schade is aan de binnenkant van de schoorsteen.

Een eerste voordeel dat komt kijken bij een schone schoorsteen is dat dit bijdraagt aan de veiligheid van u en uw huisgenoten. Bij een schoorsteen die jaarlijks geïnspecteerd wordt, heeft namelijk een veel kleiner risico op schoorsteenbrand of andere problemen.

Een schone schoorsteen is ook beter voor het milieu. Een goed onderhouden schoorsteen stoot een stuk minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes uit, dan een schoorsteen die nooit geveegd wordt.

Een derde voordeel is dat u ook geld bespaart op uw energierekening. Een schoorsteen die regelmatig geveegd wordt, werkt namelijk veel efficiënter en hoeft daardoor minder brandstof te gebruiken.

Een geveegde schoorsteen is dus niet alleen beter voor uw eigen gezondheid, maar ook voor de mensen om u heen, het milieu en uw portemonnee!

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Neem dan nu contact op via 0522 201 946.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Heeft u een nieuwe open haard of kachel laten plaatsen? Of koopt u een nieuwe woning waar een haard of kachel in zit? Dan raden wij u aan een schoorsteen inspectie te laten uitvoeren. 

Om de veiligheid te kunnen garanderen is het van belang dat de staat van de haard of kachel goed in kaart wordt gebracht. U weet dan direct of er mankementen zijn aan uw schoorsteen en of u deze op een veilige en verantwoorde manier kunt gebruiken.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op om een afspraak te maken met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Het inspecteren van een schoorsteen heeft dus vele voordelen. Maar eens in de hoeveel tijd moet dit nou gedaan worden?

De schoorsteenvegers van Schoorsteenveger Meppel raden u aan om dit minimaal één keer per jaar te laten doen. Wanneer u uw haard of kachel veel gebruikt, raden wij u aan dit vaker te doen. Tijdens een schoorsteen inspectie kunnen wij vaststellen of het nodig is om uw schoorsteen te laten vegen en of er eventueel onderhoud aan gepleegd moet worden.

Naast dat een periodieke controle altijd goed is, zijn er ook specifieke signalen wanneer een schoorsteen inspectie nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er rook blijft hangen in één of meerdere rookkanalen of wanneer uw schoorsteen niet meer goed trekt.

Denkt u dat het verstandig is dat Schoorsteenveger Meppel een schoorsteen inspectie bij u uitvoert? Neem dan direct contact op via 0522 201 946.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Een schoorsteen inspectie kan op twee verschillende manieren uitgevoerd worden. Wij maken onderscheid tussen een standaard visuele inspectie en een inspectie waarbij een camera gebruikt wordt.

Bij een visuele inspectie wordt het rookkanaal met het blote oog beoordeeld. Door vanuit het huis in de schoorsteen te kijken, kan in kaart gebracht worden of u te maken heeft met roetaanslag en of er sprake is andere mankementen zijn.

Op het moment dat dit niet mogelijk is, kan de schoorsteenveger kiezen om een camera inspectie uit te voeren. Hiervoor kan gekozen worden als de schoorsteen aan de onderzijde is afgesloten of wanneer de schoorsteen van boven tot onder goed bekeken moet worden.

Wilt u uw schoorsteen met camera laten inspecteren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946.

Schoorsteen camera inspectie

Schoorsteenveger Meppel beschikt over een speciale schoorsteencamera. Met deze camera kunnen wij een kijke nemen aan de binnenkant van de schoorsteen. Hierdoor kunnen beginnende scheuren, breuken en andere mankementen snel opgespoord worden. Daarnaast brengen wij het volgende in kaart:

 • De doorsnede van uw rookkanaal
 • De staat van het rookkanaal
 • Of er schade in het rookkanaal zijn
 • Voor welk verbrandingstoestel het geschikt is
 • Of er sprake is van problematisch roetaanslag

Wilt u een schoorsteen camera inspectie laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Wij raden aan uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten inspecteren en vegen. 

Wanneer u uw schoorsteen laat vegen en inspecteren, kunt u de komende tijd weer zorgeloos gebruik maken van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren en vegen door een ervaren schoorsteenveegbedrijf? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Meppel op 0522 201 946.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Meppel? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Meppel.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Meppel.

Werkwijze Schoorsteenveger Meppel

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?
Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Hoe vaak u uw schoorsteen moet vegen, hangt af van hoe vaak u uw schoorsteen gebruik. Gebruikt u de schoorsteen bijna dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Wilt u een afspraak maken om uw schoorsteen te laten vegen? Bel dan gerust contact met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?
Een schoorsteen vegen kan het hele jaar door. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Daarom raden wij u aan uw schoorsteen juist op een rustig moment te laten vegen, bijvoorbeeld in de zomer. Dit heeft namelijk hetzelfde effect!
Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Wij vinden het erg belangrijk dat mensen veilig en verantwoord kunnen stoken, zonder dat zij gevaar lopen wat betreft brand of gezondheid.

Onze schoorsteenvegers hebben daarom aantal tips voor u op een rij gezet om op een veilig en verantwoorde manier te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Gooi andere dingen in uw open haard of kachel.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Dat is zeker mogelijk. Op het moment dat wij een schoorsteen inspectie uitvoeren, controleren wij uw schoorsteen op dingen als beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal.

In veel gevallen kunnen wij tijdens een inspectie deze problemen tijdig opsporen en verhelpen. Hiermee kan veel ongemak en schade voorkomen worden.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Meppel op 0522 201 946

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Of een haard of kachel slecht is voor het milieu hangt af van het toestel. Bij toestellen waar hout of andere vaste brandstoffen gebruikt worden komen vaak veel afvalstoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu en uw eigen gezondheid.

Wij raden u aan goed na te denken over de brandstof van uw toestel. Open haarden en kachels die aardgas als brandstof nodig hebben, stoten minder schadelijke stoffen uit dan haarden of kachels op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Om schoorsteenbranden te voorkomen raden wij u aan uw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteen die regelmatig schoongemaakt wordt, zal niet in brand vliegen!

Wij raden u aan om uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt dan ook gelijk uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, Denk hierbij aan lekken of scheuren in het rookkanaal.

Heeft u ook liever geen schoorsteenbrand? Laat uw schoorsteen dan vegen door een ervaren schoorsteenveger! Neem contact op met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?
Ja, dat is zeker een mogelijkheid. Echter heeft u dan niet de zekerheid dat dit op een goede manier gebeurt. Iets wat u wel heeft wanneer dit gedaan wordt door een ervaren schoorsteenveger die dit dagelijks doet.

Ook kunt u van onze schoorsteenvegers een bewijs van vegen krijgen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
In de meeste gevallen is zwarte rook een gevolg van slecht stoken. Donkere rook betekent veelal een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer. ongeschikt brandstof of omdat de temperatuur in de haard of kachel te laag is.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Ja, in vrijwel alle gevallen bent u verzekerd. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u weer zorgeloos kunnen genieten van uw schoorsteen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Meppel via 0522 201 946 om een afspraak te maken.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

Het verwijderen van een vogelnest mag niet op elk moment van het jaar. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Meppel

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Meppel heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Meppel

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Meppel

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Meppel nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Meppel

Twee keer per jaar komt er de schoorsteenveger mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Meppel

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button